Adwords marketing

Ako želite da vaše preduzeće bude na vrhu rezultata pretraživanja i ako ne znate kako dizajnirati svoju reklamnu kampanju i ne znate koje su vrste oglasa najbolje za vas, mi smo prava adresa za vas.

Morate biti svjesni da neko u svakom momentu na Googleu traži ono što vi nudite. Tu se postavlja pitanje da li će internet korisnik pronaći vas prije vaše konkurencije. Sjajan način za pojavljivanje među prvim rezultatima na Googleu je Google Ads marketing (Adwords). Naš profesionalni tim će vam rado pomoći u ovome. Međutim, naš cilj nije samo učiniti da budete na prvim mjestima na Google pretraživaču. Cilj nam je također privući više novih kupaca i klijenata.

Proces Google Ads marketinga

1. Strategija

Na prvom sastanku s vama dogovoriti ćemo koje vaše proizvode ili usluge oglašavati, kao i na koji način ćemo ih predstaviti i u kojoj mjeri. Za kvalitetnu strategiju moramo dobro poznavati cijelu vašu ponudu, kao i vaše preduzeće i poslovnu viziju. Zajedno moramo postaviti realna očekivanja i ciljeve.

Najvažnije je da ćemo zajedno uspostaviti odnos i način rada koji će nam dugoročno garantovati dobru saradnju i odlične poslovne rezultate.

2. Priprema

Nakon što svi budemo zadovoljni strategijom, vrijeme je da počnemo Adwords reklamnu kampanju. Prva na redu je tehnička priprema vašeg računa za oglašavanje, odabir ključnih riječi, pisanje tekstualnih oglasa, dizajn slikovnih oglasa, savjeti za ispravljanje i sve ostalo što smo zajedno s vama uključili u plan.

Oglase ćemo vam poslati na uvid. Ako je potrebno, naknadno ćemo se pobrinuti za ispravljanje ili prilagođavanje.

3. Lansiranje

Gotovo za svaku kampanju treba vremena da svi oglasi budu odobreni i da se pozicije stabilizuju; kako bi se vaši oglasi počeli prikazivati i kako bi počeli ostvarivati klikove. Trebali biste biti svjesni da početna slika ne pokazuje realističku sliku. Ipak, na početku je vrlo važno obratiti pažnju na sve korake.

Prema prvim posjetiocima, zajedno s vama u praksi potvrđujemo da je ciljana publika stvarno odgovarajuća za proizvode ili usluge koje oglašavate.

4. Prilagođavanje

Prije lansiranja ove vrste kampanje, možemo samo predvidjeti šta će se dogoditi u nastavku. Zato je vrlo važno da redovno i dosljedno nadgledamo i istovremeno se prilagođavamo kako bi sve išlo što optimalnije.

Naš tim nadgleda izraze za pretraživanje, dodaje negativne ključne riječi, upoređuje uspješnost oglasa i po potrebi poboljšava. Također pažljivo prati demografske podatke internet posjetioca i izvedbu prema dobu dana, sedmici, mjesecu … Cilj nam je prilagoditi vašu reklamnu kampanju kako bi generisala redovne konverzije.

5. Širenje

Naš tim će doći do bezbrojnih saznanja tokom nadgledanja i prilagođavanja vaše Google Ads reklamne kampanje. Otkriti ćemo šta vaši posjetioci doista žele; koji su njihovi običaji ili navike; šta je ono što im najviše nedostaje …

Na osnovu saznanja predložiti ćemo vam najrazumnije širenje oglašavanja. Predložiti ćemo dodatne proizvode ili usluge; komplementarne kanale marketinga; posebne ponude i još mnogo toga. Iznad svega, najvažnije je da vaše poslovanje neće ostati na istoj tački. Tržište se konstantno mijenja. Čak i ako je vaša strategija osmišljena jako uspješno, morate biti svjesni da u određenom trenutku može popustiti. Predlažemo da se ne fokusirate samo na danas, već i na sutra i prekosutra.

Za više informacija pišite nam na info@olioweb.com ili nas nazovite na 040 897 017.

Internet marketing i oglašavanje

Uz našu pomoć ćete steći nove kupce i prepoznatljivost.

Nama vjeruje više od 250 kompanija, od najvećih do najboljih u svojoj oblasti.

Naše reference

Da li želite znati cijenu izrade vaše nove internet stranice, trgovine, portala ili aplikacije?

Kontaktujte nás!