Kolačići

Šta su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vašem računaru kada posjetite određenu internet stranicu. Njihova pohrana je pod potpunom kontrolom preglednika kojeg koristi korisnik računara. Pohranu kolačića možete po želji ograničiti ili onemogućiti pomoću postavki preglednika. Kolačići nisu štetni i uvijek su vremenski ograničeni.

Zašto su potrebni kolačići?

Kolačići su neophodni za pružanje internet usluga prilagođenih korisnicima. Interakcija korisnika i internet stranice je brža i lakša uz pomoć kolačića. Uz njihovu pomoć, internet stranica pamti individualne preferencije i iskustva. Na taj način štedite na vremenu i pretraga po internet stranicama je efikasnija i jednostavnija. Kolačići mogu zabilježiti vaše postavke, unose u internet obrasce i slično. Uz pomoć kolačića bilježimo i posjete našoj internet stranici, što nam pomaže u otkrivanju i uklanjanju mogućih grešaka i nedostataka.

Koje podatke prikupljamo pomoću kolačića i zašto?

Statistika
Google Analytics
Na internet stranici koristimo uslugu Google Analytics za vođenje statistike posjeta.

Oglašavanje
Facebook Pixel
Na internet stranici koristimo Facebook Pixel za potrebe ponovnog marketinga.

S kim dijelimo vaše lične podatke?

Internet stranica dijeli vaše podatke o posjetama samo s Google Analytics i Facebook alatom za oglašavanje. Kjtranslations.si ne dijeli nikakve druge podatke s trećim osobama.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

Mi ne prikupljamo vaše podatke. Vaši se podaci pohranjuju samo u Google Analytics i na Facebook alatu za oglašavanje koji brišu podatke nakon određenog vremena, u skladu s njihovim pravilima.

Koja prava imate u vezi sa vašim podacima?

Budući da na našoj internet stranici ne pohranjujemo vaše lične podatke, ne postoji mogućnost da bilo ko zloupotrebi vaše lične podatke.

Kako štitimo vaše podatke?

Vaše podatke obrađujemo putem sigurnog servera koji gostuje preko pružatelja usluga neoserv.si. Ni mi ni server usluga hostinga ne pohranjujemo nikakve vaše lične podatke.

Kako onemogućiti kolačiće?

Vi odlučujete da li želite dopustiti pohranjivanje kolačića na vaš uređaj. Možete kontrolisati i promijeniti postavke kolačića na vašem internet pregledniku.

Za informacije o postavkama kolačića odaberite internet preglednik koji koristite.

Ako promijenite ili izbrišete datoteku kolačića preglednika, promijenite ili ažurirate preglednik ili uređaj, možda ćete morati ponovo onemogućiti kolačiće. Proces upravljanja i brisanja kolačića se razlikuje zavisno od preglednika. Ako vam je potrebna pomoć u vezi s tim, možete potražiti pomoć za korisnike preglednika. Također možete onemogućiti praćenje Google Analytics-a na sljedećem linku.